Ritten van de ploeg C

* 2019-03-10 / Brakel - Zwalm - Brakel / Uitstippelaar: Tanja; 2 deelnemers, afstand: 32km, gemiddelde: 15km/u.
Desondanks het hondenweer waren er toch 2 moedige wielrensters (Tanja en Sabine) die het waagden om het stormweer te trotseren. De uitgewaaide rensters konden na de rit genieten van belegde broodjes geschonken door Marianne en Eric in ons lokaal de Ceres.

* 2019-03-17 / Brakel - Munkzwalm - Brakel / Uitstippelaar: Marc de Vleeschauwer; 6 deelnemers, afstand: 31km, gemiddelde: 0km/u.
Veel wind. Marc zijn zadel was afgebroken na 8 km. Stopplaats : Lokaal.

* 2019-03-24 / Brakel - Hemelveerdegem - Brakel / Uitstippelaar: Marc de Vleeschauwer; 8 deelnemers, afstand: 30km, gemiddelde: 0km/u.
Stopplaats : Kerkuil..

* 2019-03-31 / Brakel - Het Blauwe Huis - Brakel / Uitstippelaar: Edwin; 8 deelnemers, afstand: 30km, gemiddelde: 0km/u.
Stopplaats : Gemeentehuis Michelbeke. Een ritje met een gloeiend parkoers. Lastig genoeg voor het begin van het jaar. Met een mooie afsluiter bij de B & B Het Blauwe Huis te St Goriks op de Hostellerie. Goede ontvangst in het cafe t Gemeentehuis in Michelbeke.

* 2019-04-07 / Brakel - Casa Dodo - Brakel / Uitstippelaar: Edwin; 10 deelnemers, afstand: 33km, gemiddelde: 18km/u.
Stopplaats : Lokaal. Mooie vlakke rit naar Geraardsbergen naar de B & B Case Dodo. Tanja content. Iedereen content. Nog meer van deze ritten.

* 2019-04-14 / Brakel - De Koperen Pomp - Brakel / Uitstippelaar: Edwin; 7 deelnemers, afstand: 33km, gemiddelde: 17.1km/u.
Stopplaats Duvelke. Een pittig en fris ritje met als toetjes De Bieststraat in Michelbeke en de Slijpstraat in Oudenhove.

* 2019-04-21 / Brakel - Casa Della Nonna - Brakel / Uitstippelaar: Edwin; 13 deelnemers, afstand: 35km, gemiddelde: 18.3km/u.
Stopplaats De Parking. Prachtig weer onder een stralende zon en een goede temperatuur verreden. Met beklimmingen rond de Valkenberg via de Moriaan naar de Twaalfbunder. De berg van Zegelsem vertrekkende aan het Perreveld via de grote weg naar de Ooievaar. Als toetje het pittig bergje aan de Os te Boekel. We zijn geeindigd op het mooie terrasje van de Parking in de Driehoekstraat.

* 2019-04-28 / Brakel - Smeerebbe - Brakel / Uitstippelaar: Annelien; 0 deelnemers, afstand: 40km, gemiddelde: 0km/u.
Rit is niet doorgegaan.

* 2019-05-05 / Brakel - Overboelare - Brakel / Uitstippelaar: Marc de Vleeschauwer; 5 deelnemers, afstand: 36km, gemiddelde: 17km/u.
Stopplaats Ceres

* 2019-05-18 / Lo Reninge - Veurne - Lo Reninge / Uitstippelaar: Annelien; 11 deelnemers, afstand: 36km, gemiddelde: 17.8km/u.
Prachtparkoers via mooie wegeltjes naar Veurne. Mooi terrasje en genoten van een goed middagmaal. Terugweg in orde met enkele stopplaatsen. Bedankt Annelien voor de organisatie.

* 2019-05-19 / Lo Reninge / Uitstippelaar: Annelien; 0 deelnemers, afstand: 53km, gemiddelde: 0km/u.
De rit is geannuleerd door de weersomstandigheden aldaar. De kilometers worden toegekend aan de aanwezige leden. Van de nood een deugd gemaakt en er nog een dolfijne namiddag van gemaakt bij de verkenning van de streek aldaar..

* 2019-05-26 / Brakel - Melden - Brakel / Uitstippelaar: Marc de Vleeschauwer; 7 deelnemers, afstand: 46km, gemiddelde: 19.1km/u.
Stopplaats - De Marktcafee.

* 2019-06-02 / Brakel - Hakuna Matata - Brakel / Uitstippelaar: Edwin; 8 deelnemers, afstand: 44km, gemiddelde: 17.8km/u.
Stopplaats : Lokaal. Prachtige rit naar de B & B Hakuna Matata gelegen in Atembeke. Vriendelijke ontvangst en rondleiding gekregen van de eigenaar. Edwin was begeleider met de wagen. Voor herhaling vatbaar.

* 2019-06-09 / Brakel - Dadivaro - Brakel / Uitstippelaar: Edwin; 8 deelnemers, afstand: 50km, gemiddelde: 19.5km/u.
Stopplaats : t Bierpotje. Naar de B & B Dadivaro gereden via Zwalm naar Zingem. Redelijk lange rit voor de dames. Maar iedereen tevreden terug gekeerd. Een plaspauze werd ingelast in een speciaal cafeetje in Zingem dat tevens dienst doet als clublokaal van de tennisclub aldaar. Terugreis via Zwalm en Rozebeke naar Michelbeke.

* 2019-06-10 / Brakel - Appelterre - Brakel / Uitstippelaar: Marc; 7 deelnemers, afstand: 49km, gemiddelde: 18.5km/u.
Stopplaats : Lokaal. Mooie vlakke rit langs Aspelare, via Outer naar Appelterre. Terugreis via Lierde naar het lokaal voor het etentje van friet met stoofvlees.

* 2019-06-16 / Brakzl - Hof ter Kammen - Brakel / Uitstippelaar: Edwin; 8 deelnemers, afstand: 46km, gemiddelde: 19.2km/u.
Stopplaats : Amusement. Na de beklimming van de Rovorst werd er langs het Perreveld, Steenweg naar Oudenaarde en via de afdaling van Ladeuze naar Leupegem gereden. Daar hebben wij de B & B Hof ter Kammen bezocht en zijn wij via de Schelde vanuit Oudenaarde tot in Nederzwalm gereden waar wij in de Patrijs een stop hebben gedaan. Terugkeer naar Brakel langs het Mijnwerkersspad. Attentie : Arlette had het geweldig moeilijk om de snelheid te bereiken met haar electrische fiets langs de border van de Schelde. Haar maximum snelheid is dan ook maar 25 km per uur.

* 2019-06-23 / Brakel - De Kollebloem - Brakel / Uitstippelaar: Edwin; 9 deelnemers, afstand: 45km, gemiddelde: 18.1km/u.
Stopplaats : t Zwart Licht. Een tamelijk zware rit met een viertal beklimmingen. Maar het geluk on niet stuk door het helder schijnend zonnetje. Wat een weertje en wat een blijvertje van de C dames in t zwart licht. Eindelijk nog een keertje samenpret na de rit.

* 2019-06-30 / Brakel - t Burreken en De Bosgeus - Brakel / Uitstippelaar: Edwin; 10 deelnemers, afstand: 45km, gemiddelde: 18.7km/u.
Stopplaats : Bij Jo. Mooie rit met een pittig eerste uurtje langs de Koestraat in Parike naar het hoogste punt van D Hoppe. Een verdiende rustpauze aan de B & B Het Burreken in Zegelsem. Verder naar de B & B De Bosgeus in Horebeke. Nadien veel vlak met uitzondering het verlaten van Munkzwalm via een pitoreske route via binnenwegentjes. Mooie afsluiter bij Jo.

* 2019-07-07 / Brakel - Shangrila - Brakel / Uitstippelaar: Edwin; 8 deelnemers, afstand: 45km, gemiddelde: 18.4km/u.
Stopplaats : Lokaal. Lastig begin met dank aan het Vossenhol en de Pijpketel. Bezoek aan Louis den hond in Houtem en een gesloten B & B in Herzele. Terug naar huis via een vlak parcours langs Houtem Erwetegem Oudenhove rechtstreeks naar Brakel

* 2019-07-13 / Leeuwerikkenveld / Uitstippelaar: Annelien en Marc; 14 deelnemers, afstand: 67km, gemiddelde: 19.6km/u.
Prachtig parkoers uitgestippeld door Berty. Hij had geopteerd voor een stopplaats waar men een stute brood met beleg zoals paté, hoofdvlakke en kipkap kon nuttigen. Dit met een goeie pot Walsberger van de streek. Onze dank daarvoor. Edwin was de taximan van dienst voor onze beide niet fietsende dames Jeannette en Linda. Onze groep werd aangevuld door Ramsdam Johan en Carryn Leen. Na het bezoek van de Chalet werd het nog een plezante avond in de B & B Leeuwerikkenveld. Wij mogen goede herinneringen koesteren aan onze uitstap en ons verblijf aldaar.

* 2019-07-21 / Brakel - Latemberg - Brakel / Uitstippelaar: Edwin; 8 deelnemers, afstand: 51km, gemiddelde: 19.8km/u.
Stopplaats : Chalet De Rijdt. Prachtige en onder een stralend zonnetje verreden rit via de Lepelstraat naar Elst. Over Boekel naar Zwalm en via landelijke wegeltjes naar Zingem. Veel vlakke periodes met als toetje de beklimmingen van de Lepelstraat in Michelbeke, de Lange Munte in Paulatem naar de B & B Latemberg in Zwalm. Verder via Roborst terug naar Brakel voor een welverdiende verfrissing in de Rijdt bij Carine. Een rit met een parkoers voor herhaling vatbaar.

* 2019-07-28 / Brakel - Caes Daele - Brakel / Uitstippelaar: Edwin; 4 deelnemers, afstand: 35km, gemiddelde: 17.9km/u.
Stopplaats : Liberty. Door de minimale aanwezigheid - slechts vier dapperen - en het minder goede weer werd een alternatieve rit gereden naar de onbekende B & B Caes Daele in Zegelsem. Wij hebben daar een vriendelijk ontvangst mogen beleven van de eigenaar Dries Deleenheer. In deze rit zaten de beklimmingen van de berg van Rozebeke via de Landshoeve en de lange Korsele in Boekel. Herberg De Liberty was in verlof en zijn dan onder impuls van Tania en Sonia naar het Zwart Licht getrokken. Proficiat aan de vier musketiers van de dag. De rit naar Hof ter Musse zal misschien op een latere data verreden worden.

* 2019-08-04 / WTC Ter Linde - Columbusrit / Uitstippelaar: Marc ; 7 deelnemers, afstand: 41km, gemiddelde: 17.9km/u.
Mooie rit. Stopplaats kantine SK Opbrakel.

* 2019-08-11 / Brakel - St Lievens Houtem - Brakel / Uitstippelaar: Edwin; 9 deelnemers, afstand: 66km, gemiddelde: 18.6km/u.
Daguitstap met de dames. Mooie rit met een venijnig einde in het eerste gedeelte van de rit. Dit tussen Heldergem en Houtem. Ook nog Marc kwijtgespeeld door een plasbeurt aan de achter uitgang van Blondie in Burst. Verder een goede aperitief genuttigd en een bomvol bord voorgeschoteld gekregen in de Gouden Leeuw. De rit beëindigd in het lokaal met een prettig onderonsje

* 2019-08-18 / Brakel - Jardin d Ocq - Brakel / Uitstippelaar: Edwin; 0 deelnemers, afstand: 0km, gemiddelde: 0km/u.
Afgelast door het slechte weer

* 2019-08-25 / Brakel - Het Stille Genoegen - Brakel / Uitstippelaar: Edwin; 7 deelnemers, afstand: 46km, gemiddelde: 17.7km/u.
Stopplaats : Rozenhof. Fantastische mooie rit langs het jaagpad van de Dender naar Lessen. Vanaf daar via de vele Waalse veldwegeltjes naar Wodecq waar wij een eerste drinkhalte hadden. Hoognodig wegens de felle zon en de hoge temperatuur. Moest er daar toch iemand gaan wateren zeker. Namelijk onze kleine Sonia. Vandaar reden wij langs voor velen onbekende paadjes naar Flobecq waar wij de Bricque en de Pottere bedwongen. Amaai was dat een lange beklimming. Maar iedereen goed in vorm. Om te eindigen zijn wij dan bij Marnic Ternoot op zijn terras beland waar wij supergoed bediend werden door de garçon van dienst. Namelijk Jean Pierre de Reus van Opbrakel. Proficiat aan alle deelnemers.

* 2019-09-01 / Brakel - Hof van Boekel - Brakel / Uitstippelaar: Edwin; 3 deelnemers, afstand: 36km, gemiddelde: 17.8km/u.
Stopplaats : Lokaal. Drie dappere ridders zijn er komen opdagen voor deze rit. Namelijk Arlette Christine en Edwin. Bangelijk weinig vind ik.

* 2019-09-08 / Brakel - Hof van Lier - Brakel / Uitstippelaar: Edwin; 7 deelnemers, afstand: 43 km, gemiddelde: 18.3km/u.
Stopplaats : MarktKafee. Vlak parcours naar Zandbergen. Terugkeer via het jaagpad van de Dender naar Geraardsbergen. Vandaar zo kort mogelijk naar Brakel dank zij een telefoontje van de politie naar Tanja die haar auto verkeerd geparkeerd had in Brakel. Het was er kermis en wielerwedstrijd in de Neerstraat. Maar eind goed al goed. De wagen stond er nog en zodus geen boete te betalen. Hebben daardoor het vooropgesteld parkoers niet kunnen rijden.

* 2019-09-15 / Brakel - De Eykenmolen- Brakel / Uitstippelaar: Edwin; 0 deelnemers, afstand: 37km, gemiddelde: 0km/u.
Afgelast

* 2019-09-22 / Brakel - Eyckenmolen - Brakel / Uitstippelaar: Edwin; 6 deelnemers, afstand: 37km, gemiddelde: 0km/u.
Stopplaats : t Kelderke.

* 2019-09-29 / Brakel - La douceur de la Miclette - Brakel / Uitstippelaar: Edwin; 0 deelnemers, afstand: 35km, gemiddelde: 0km/u.
Afgelast.